Laat voor 40 cent uw kerstkaarten bezorgen in Hattem

Laat voor 40 cent uw kerstkaarten bezorgen in Hattem

Ook dit jaar verzorgt Stichting Oekraïne Projecten (SOP) de jaarlijkse en bekende kerstkaartenactie in Hattem. Elk jaar is dit weer een groot en belangrijk succes om projecten waar te maken. SOP bezorgt uw kerstkaarten bij inwoners van Hattem. U betaalt slechts € 0,40 per kaart in plaats van de decemberzegel van PostNL van € 0,73.

De gehele opbrengst van deze actie komt ten goede aan het project ‘Winterhulp’. Oekraïne een land wat mogelijkheden heeft tot een samenleving waar de mensen in goede welzijn kunnen leven. Herman Kroes van SOP: ‘Dit willen wij graag stimuleren. Helaas heeft het land nog steeds last van de spanningen in Oost-Oekraïne. Daarnaast is de relatie tussen Oekraïne en Rusland en met Europa wankelend. Dit geeft een onzekere toekomst over de ontwikkeling van het land. De inwoners leven al geruime tijd onder de armoedegrens leven. Vooral voor de achtergestelde bevolkingsgroepen in Oekraïne verwacht men weer een zware wintertijd. Eén van die groepen zijn de zigeuners. SOP organiseert diverse acties om de kinderen uit de zigeunerkampen te stimuleren om naar school te gaan. Daar krijgen ze les en eten. Hiermee stimuleren we schoolgang onder de zigeunerkinderen en lijden de kinderen geen honger tijdens de winter’.

Hoe kunt u helpen?
Door een kerstkaartje te sturen naar iemand die woont in Hattem! Door gebruik te maken van de kerstkaartenactie, steunt u voor € 0,40 per kaart de zigeunerkindertjes en bespaart u € 0,43 per kaart. Vorig jaar hebben vrijwilligers ongeveer 2.500 kaarten mogen rondbrengen en hiermee is 1.400 euro opgehaald. Dit was niet mogelijk geweest zonder uw steun. Ook dit jaar is die steun nodig om een mooi bedrag voor de allerarmsten op te kunnen halen. Dit mooie bedrag is mede gerealiseerd door extra giften.

Wanneer
Vanaf maandag 11 december tot en met donderdag 21 december kunt u uw kerstkaarten inleveren bij Evangelische Boekhandel de Fontein. Ook kunt u de kaarten in deze periode inleveren bij familie Keijl aan de Vliegenstein 16 (’s middags tussen 13.30 en 17.00 uur). Vanaf 16 december worden de kaarten bezorgd. Maakt uw iemand in Hattem gelukkig met een kerstkaartje? Maak de inwoners van Oekraïne gelukkig door de bezorging via Stichting Oekraïne Projecten te doen.

Gift
Verstuurt u geen kerstkaarten, maar wilt u Stichting Oekraïne Projecten financieel ondersteunen? Dat kan! U kunt uw gift overmaken op NL03 RABO 0325 7748 89 ten name van Stichting Oekraïne Projecten te Hattem onder vermelding van ‘Gift Winterhulp Oekraïne’.

Postbode
Daarnaast is SOP elk jaar op zoek naar nieuwe postbodes, die helpen om de kerstkaarten te verspreiden door Hattem. Lijkt u dit leuk om te doen of heeft u andere vragen? Dan kunt u mailen naar secretariaat@oekraine-projecten.nl

Kijk ook op www.oekraine-projecten.nl

share