Gebedsbijeenkomst

Gebedsbijeenkomst

Van 20 – 27 januari 2019 wordt opnieuw de gebedsweek voor de eenheid van de kerken gehouden. Het is een prachtige gelegenheid om als christenen in Hattem uitdrukking te geven aan ons verlangen naar kerkelijke eenheid.

Op vrijdagavond 25 januari wordt het afgesloten met een viering onder leiding van alle pastores van Hattem om 19.00 uur in de Open Poort, kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, Veldhoeve 1, Hattem.

U bent van harte welkom!

Thema:  het recht voor ogen
‘Recht voor ogen’ is dit jaar het thema . Het thema haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium en is gekozen door de kerken in Indonesië. De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit. Deze thematiek sluit prachtig aan bij de Week van Gebed voor de eenheid.

De centrale Bijbeltekst van de Week van Gebed komt in 2019 uit het boek Deuteronomium 16 vers 10-20. Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht. Voor christenen in Indonesië is dat geen vreemde combinatie.

Meer informatie:

https://www.raadvankerken.nl/?b=5124

https://www.missienederland.nl/overdeweekvangebed

share