Afschaling Corona-maatregelen

Afschaling Corona-maatregelen

Zo’n 2 weken geleden kregen we te horen dat de 1,5 meter- en mondkapjesmaatregel worden beëindigd. Dat betekent o.a. dat de kerkzaal weer helemaal vol mag zitten. Op de afgelopen twee zondagen hebben we gezien wat een vreugdevol effect dat heeft: de kerkzaal stroomt weer vol.

 

We vragen bij toegang geen coronapas, ook niet voor de doordeweekse activiteiten. Kerken zijn, anders dan b.v. de Horeca, daartoe niet verplicht. Dit is een regel die kan schuren in de samenleving: waarom de horeca wel en de kerken niet We mogen ons gezegend voelen met die vrijheid, maar laten we er verstandig mee omgaan. Het leek de bestuursraad wijs om een deel van de kerkzaal te reserveren voor diegenen, die toch graag op 1,5 meter willen zitten. Alleen deze bezoekers moeten zich vooraf aanmelden, zodat van tevoren bekeken kan worden hoeveel ruimte daarvoor gereserveerd moet worden. Alle hygiëne-maatregelen rondom Corona blijven wel van kracht.

share