Buurtsoos vol gezelligheid

Buurtsoos vol gezelligheid

In het jeugdhonk van De Open Poort (Veldhoeve 1 in Hattem) wordt vanaf 16 januari 2020 wekelijks een “Buurtsoos” georganiseerd. “We willen ons prachtige gebouw graag open zetten voor de buurt. En dat begrip “buurt” mag gerust ruim genomen worden: wie zin heeft mag komen”, aldus de organisatie.

Het idee voor een buurtsoos bestaat al langere tijd. “Waarom stellen we ons gebouw ook tijdens de week niet open voor onze omgeving? Om elkaar te ontmoeten, om gelegenheid te geven voor een kopje koffie, een praatje en elkaars gezelligheid”. De vraag lag er, en nu wordt er uitvoering aan gegeven.
Iedere donderdag (vanaf 16 januari 2020) van 10.00 tot 12.00 uur kan men terecht in het fraai aangeklede jeugdhonk van De Open Poort. En naast de gratis koffie, thee en koek is er veel ruimte om elkaar te ontmoeten, samen te darten, te sjoelen of van het biljart gebruik te maken.

“We mikken eerst op de bewoners uit de directe omgeving, maar we hebben dat niet strikt afgebakend”. De verwachting is dat vooral de wat oudere inwoners van Hattem(-noord) zich aangetrokken zullen voelen. En men hoeft niet lid te zijn van De Open Poort. Iedereen is welkom.

share