Decemberactie Oekraïne Zending

Decemberactie Oekraïne Zending

Al 28 jaar steunen de GKv kerken in Gelderland en Flevoland het zendingswerk in Oekraïne. Iedere twee jaar organiseert het bestuur van de stichting in de Biddagweek van maart Oekraineweek. In maart 2022 zou dat ook weer gebeuren, maar die week is voorlopig op on hold gezet. De organisatie van een dergelijke week vergt ook veel voorbereiding en op dit moment is dat niet te overzien. In Nederland lopen de besmetting op, maar de coronabesmettingen en ziekenhuisopnamen in Oekraïne zijn nog veel dramatischer dan hier in het Westen. Coronazieken worden slechts verpleegd in tenten op parkeerplaatsen van ziekenhuizen. De hoeveelheid besmette patiënten die echte behandeling voor corona nodig hebben, overstijgt de capaciteit in de zorg. Oekraïne wordt gezien als een zeer hoog risicogebied.

Laten we onze broeders en zusters in Oekraïne niet vergeten in onze gebeden. In Oekraïne zijn geen economische overheidsvoorzieningen of goede basisdekkingen voor medische kosten, zoals wij die in Nederland kennen. Economisch heeft het land het zwaar en de prijzen voor levensonderhoud en gas/elektra zijn veelvuldige keren gestegen. De inflatie is hoog.

Het bestuur heeft signalen gekregen dat men heel erg tegen de winter en de kou opziet en wil daarom, net als vorig jaar, een decemberactie voor Oekraïne starten. Dit jaar onder het thema: Help Oekraïeners de winter door! De GKv kerken in Gelderland en Flevoland zijn gevraagd om hiervoor (extra) te willen collecteren.

U kunt ook als particulier een (extra) gift doneren via de GivT-app in de lijst onder Goed Doel (Oekraïne Zending) of een bedrag overmaken op de Rabobankrekening NL43 RABO 0325 771 065 ovv “Decemberactie OZ”.

In de decembermaand kunt u meer lezen over de noden in Oekraïne op onze website www.oekrainezending.nl en Facebookpagina Oekrainezending. Het bestuur zal alle giften die in december voor dit doel binnenkomen verdelen over de kerken, churchplants en zo mogelijk ook over projecten als The Right Way, BabySun en Radist. Allen kunnen dat financiële steuntje in de rug gebruiken! Deze actie van harte bij u aanbevolen!
Helpt u mee? Alvast, namens onze broeders en zusters in Oekraïne: Дякую (dyakuyu = bedankt).

Namens Bestuur en Raad van Toezicht Oekraïne Zending,
Marianne Heidema, secretaris

share