Dorcas voedselactie

Dorcas voedselactie

Omdat we om hen geven –Altijd!

God heeft de macht u te overstelpen met al zijn gaven, zodat u altijd en in alle opzichten voldoende voor uzelf hebt en ook nog ruimschoots kunt bijdragen aan allerlei goed werk” (2 Korinthiërs 9 vers 8).

Van 1 tot en met 8 november 2020 wordt voor de vijfentwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Vanwege de coronacrisis pakt de organisatie de actie anders aan. Veilig producten inzamelen in Nederland en vervoeren naar Oost-Europa gaat moeilijk. Daarom kunt u geven door een bedrag te doneren. Van dit bedrag worden in de landen zelf producten ingekocht waar voedselpakketten van worden gemaakt. Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen door de overheid heeft Dorcas eind september besloten dat het door vrijwilligers inzamelen in supermarkten niet doorgaat. Hierdoor gaat het inzamelen van giften in de Albert Heijn en Boni in Hattem in de week van dankdag niet door. De allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië blijven er wel en de komende winter is in aantocht.

De bijdrage die u anders via de inzameling in de Albert Heijn en de Boni had willen doen kunt u tóch geven. U kunt bijdragen door een bedrag te doneren op  rekeningnummer:

NL04 RABO 0106 2500 00 / Dorcas Voedselactie 2020.

U kunt ook via de webshop producten of een voedselpakket doneren: https://webshop.dorcas.nl/Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom, de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben. Met de Dorcas Voedselactie snijdt het mes aan twee kanten. ‘Omdat wij om hen geven –altijd!’ is de boodschap van de actie dit jaar. Dorcas is er voor mensen in Oost-Europa als het koud is en als het allemaal niet meer gaat, maar ook daarna blijft de organisatie betrokken. Dorcas helpt met het vinden van werk of het opstarten van een bedrijf. Zo biedt de organisatie bijvoorbeeld trainingen op het gebied van landbouw of stimuleert ze mensen om meer naar elkaar om te zien.  Zo is de hulp van Dorcas straks niet meer nodig.

De coördinatoren in Hattem:
Jo Tuinstra, Gerda Visser en Cobi en Dick Visser

 

share