Een ketting van gebed in tijden van de Coronacrisis

Een ketting van gebed in tijden van de Coronacrisis

Dit zijn spannende tijden rondom het coronavirus. We hebben in de dienst van 22 maart jl gesproken over de gevolgen van dit virus voor de wereld, voor Nederland, voor Hattem en voor ons als leden van de Open Poort.  In de preek mochten we stilstaan bij de boodschap van God aan ons. Toen het volk Israël uit Egypte vertrok op weg naar het beloofde land zagen ze geen uitweg meer. Ze vroegen aan Mozes waarom hij hen niet in Egypte had gelaten in plaats van in de woestijn te sterven. Mozes antwoordde: ”Wees niet bang, wacht rustig af dan zult u zien hoe de Heer vandaag voor u de overwinning behaalt”. God strijdt voor ons, wat een troost voor ons vandaag.  In deze tijd is het belangrijk niet achterover te leunen maar ons juist actief in te zetten voor gebed!

Bidden is vertrouwen. We weten dat de Here God ons hoort als we met hem praten. Voor wie wil jij graag bidden? Waar wil je God voor danken? Wie wil je graag beschermen met gebed? Je kunt bijvoorbeeld bidden voor zieke mensen, voor eenzame mensen, voor ouderen, voor de mensen die in het ziekenhuis werken, voor (thuis)onderwijs, voor vrienden, voor de juf of meester, voor je opa en/of oma, voor verdriet, voor moed, voor de werkzaamheden van het RIVM, voor omzien naar elkaar etc.

We maken met elkaar een mooie gebedsketting, je mag deze ophangen in je eigen huis. Elke keer dat we naar de gebedsketting kijken weten we dat God naar ons luistert en we kunnen meer en meer gebedspunten opschrijven en vastmaken aan de gebedsketting.

Doe je mee?
Leuk als je me een foto stuurt van je gebedsketting. Mail deze foto naar ieuwkjebakker@yahoo.com en deze komt hieronder te staan.  Meters van gebed voor Hem in en door Hattem, prachtig!

 

share