Eerste ZitFit enorm succesvol

Eerste ZitFit enorm succesvol

In samenwerking met Stichting Welzijn Hattem (SWH) heeft de Buurtsoos afgelopen donderdag haar eerste ZitFit gehouden. ZitFit is een eenvoudige manier van (extra) bewegen voor ouderen, vanaf – de naam zegt het al – een stoel.  Extra bewegen voor ouderen helpt niet alleen om fit te blijven, maar ook bij het verbeteren van de motoriek, de bloedcirculatie, de spieren en – ongedacht – het geheugen.

Maar liefst 20 mannen en vrouwen kwamen af op de ZitFit in het jeugdhonk van De Open Poort, waar onder vakkundige leiding verschillende oefeningen werden uitgevoerd.Na afloop konden de aanwezigen aansluiten bij de wekelijkse Buurtsoos, waar ze genoten van een heerlijke appeltaart, die hen door Jaap Borst werd aangeboden.

ZitFit wordt iedere donderdag gehouden van 9.30 tot 10.00 uur in het jeugdhonk van de Open Poort of – als de groep te groot wordt – in de hal van De Open Poort.Alle belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang van de ZitFit en de aansluitende Buurtsoos (10.00-12.00 uur) is vrij.

share