Gemeente van De Open Poort (GKV) in Hattem beroept twee predikanten

Gemeente van De Open Poort (GKV) in Hattem beroept twee  predikanten

Na een zorgvuldig traject brengt de kerkelijke gemeente van De Open Poort een beroep uit op twee predikanten: ds. A.M.J. (Almatine) Leene, nu nog predikant in de Nederduits Gereformeerde Kerk van Stellenbosch Wes in Zuid Afrika, en kandidaat J.A.G. (Jasper) Bosman, nu nog kerkelijk werker in de samenwerkingsgemeente van CGK en GKV “de Verbinding” in Hilversum.

Volgens de kerkenraad van De Open Poort passen beide predikanten uitstekend in het gemeenteprofiel en bij de visie die deze gemeente  het afgelopen jaar heeft opgesteld.

“In de sollicitatie- en selectieprocedure zijn wij door God geleid naar deze twee kandidaten”, aldus Kees Leppink, de voorzitter van de beroepingscommissie.

De gemeente van De Open Poort wil een gemeente zijn die leert en leeft vanuit de Bron (de Bijbel). Ze wil ook een bezielende kerk zijn, die zich wil laten inspireren en tegelijk ook anderen wil enthousiasmeren. Een kerk met hart voor gezinnen, tieners en jongeren. Ze wil dat niet alleen voor de eigen gemeenteleden, maar ze wil ook een uitnodigende gemeente zijn voor haar directe omgeving en de ruimere wereld om haar heen. Naast de inhoud zijn vorm en presentatie een belangrijk onderdeel in de visie van De Open Poort.

Beide beroepen predikanten passen – naar de overtuiging van de kerkenraad – in dit beeld. “We zijn blij en dankbaar dat deze beide kandidaten door God op ons pad zijn gebracht”.

share