Gratis Oekraïense bijbels

Gratis Oekraïense bijbels

Українська Біблія is een Bijbelvertaling uit 2011 in modern Oekraïens door de Oekraïense Bijbelvertaler en theoloog Raimond Turkonjak, uitgegeven door het Oekraïense Bijbelgenootschap. Deze Bijbel wordt voornamelijk gebruikt door Oekraïens-orthodoxe christenen. Ongeveer 60 procent van de mensen in Oekraïne behoort tot deze kerk.

Deze Bijbel biedt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap tijdelijk aan op debijbel.nl, om zowel Oekraïense vluchtelingen als Nederlandse en Vlaamse gastgezinnen en kerkgemeenten direct toegang tot een Oekraïense Bijbel te geven.

Het NBG stelt in Nederland en Vlaanderen ook fysieke Bijbels en kinderbijbels beschikbaar. Via de United Bible Societies – het samenwerkingsverband van de Bijbelgenootschappen – steunt het NBG Bijbelverspreiding vluchtelingen die graag de Bijbel zouden willen kunnen lezen in deze moeilijke tijden. Je kunt de producten gratis bestellen, je betaalt alleen de verzendkosten. En je ontvangt bij je bestelling een verzoek om een vrijwillige gift.

Meer info hier

share