Hattem zingt en rijdt voor Oekraïne

Hattem zingt en rijdt voor Oekraïne
 

 
HATTEM – ‘Dona Nobis Pacem, geef vrede!’ Dat klinkt dinsdagavond 8 maart 19:30 uit hopelijk honderden kelen op de Markt. Veel inwoners van Hattem wensen en/of bidden Oekraïne vrede toe. Met een spontane korte samenzang en bijeenkomst willen de organisatoren al die stemmen samenbrengen.
 
“Veel Hattemers zijn in de afgelopen dagen massaal in actie gekomen voor Oekraïne. Bij Zoethout en in de Ontmoetingskerk kwam men handen tekort om alle spullen in ontvangst te nemen. Het is mooi om te zien hoe Hattem voor Oekraïne in beweging is gekomen. Aankomende woensdag gaan er vrachtwagens met spullen rijden. Het lijkt ons mooi om de chauffeurs en begeleiders met deze muzikale wens uitgeleide te doen. Ze kunnen dan ook de beelden meenemen naar Oekraïne en daar laten zien dat Hattem met woord en daad massaal aan ze denkt.”, aldus de organisatoren.
 
Ze vervolgen: “Om onze verbondenheid tot uiting te brengen hebben we gekozen voor een tekst die al in veel andere steden heeft geklonken. Of je het lied nu zingt als wens of als gebed, iedereen kan het op de lippen nemen. We hopen dan ook dat zoveel mogelijk Hattemers zich dinsdagavond zullen laten zien en vooral horen.”
 
Het programma is bondig. Eerst wordt ‘Dona Nobis Pacem’ even geoefend. Er volgt een korte toespraak door de burgemeester. Daarna zingen de aanwezigen ‘Dona Nobis Pacem’ en wie maar wil, mag opnamen maken of live gaan, zodat de beelden vanuit Hattem de wereld over zullen gaan.
 
De organisatoren tot slot: “Wie zich in de Oekraïense kleuren geel en blauw wil uitdossen, nodigen we daartoe hartelijk uit!”

 

 
share