Hattemer kerken verzorgen “zomerdiensten”

Hattemer kerken verzorgen “zomerdiensten”

Hattemer kerken verzorgen “zomerdiensten”

De Christelijk Gereformeerde kerk (De Veste), De Nederlands Gereformeerde kerk (Ontmoetingskerk) en de twee Gereformeerde kerken Vrijgemaakt (Gasthuiskerk en De Open Poort) verzorgen deze zomer op vier zondagen gezamenlijke zomerdiensten. “Door samen te werken bieden we de toeristen in Hattem deze zomer een overzichtelijk aanbod aan kerkdiensten”, aldus de organisatie.
De vier kerken hebben al jaren goede onderlinge contacten en beleggen gedurende het jaar al gezamenlijke middagdiensten. Door in de zomer al hun diensten te combineren slaan deze vier kerken twee vliegen in één klap: naar zomergasten toe maakt men de keuze voor het bezoeken van een kerkdienst eenvoudiger. En tegelijk zorgt men ervoor dat – ondanks vakanties van eigen gemeenteleden – de kerkdiensten zondags toch goed gevuld zijn.

Vanwege de nog geldende Corona-maatregelen hebben de kerken ervoor gekozen een maximum te stellen aan het aantal bezoekers. En bezoekers moeten zich vooraf aanmelden voor de kerkdiensten. Op de websites van deze vier kerken zijn alle zomerdiensten en een gezamenlijk aanmeldsysteem te vinden. Aanmelden kan ook via www.bit.do/zomerdienstenhattem

Vanwege de te verwachten belangstelling hebben we ervoor gekozen om ’s ochtends twee diensten te beleggen (9.30 en 11.00 uur) in twee verschillende kerkgebouwen. ’s Middags wordt er om 16.30 uur één dienst gehouden.

18 juli 09.30 uur  Gasthuiskerk ds. Jelle Drijfhout
11.00 uur  Ontmoetingskerk ds. Jelle Drijfhout
16.30 uur  De Veste ds. Arjo Riemer
25 juli 09.30 uur  Gasthuiskerk Anne Velema
11.00 uur  Ontmoetingskerk Anne Velema
16.30 uur  De Open Poort ds. Henk Jonkman
01 aug 09.30 uur  De Open Poort ds. W. Louwerse
11.00 uur  De Veste ds. A. Hilbers
16.30 uur  Gasthuiskerk ds. Berend Schaaij
08 aug 09.30 uur  De Open Poort ds. Almatine Leene
11.00 uur  Gasthuiskerk ds. Almatine Leene
16.30 uur  Ontmoetingskerk ds. Gijs Bronsveld

Alle diensten zijn ook online te volgen. De link vindt u op de website van de kerk die de dienst verzorgt.

Op de website van De Open Poort vindt u de diensten in onze agenda en op de speciale Zomerdiensten-pagina: www.deopenpoorthattem.nl/zomerdiensten.
Op die pagina staat ook de directe link naar de verschillende online diensten en is per dienst ook het collectedoel aangegeven. U kunt in alle diensten via de app GIVT geven. U kunt daarbij altijd De Open Poort als bestemming kiezen. 

share