Help de opvangers van vluchtelingen

Help de opvangers van vluchtelingen

Er zijn al een aantal gemeente leden die vluchtelingen uit Oekraïne opvangen of gaan opvangen. Wat fijn!
Voor de opvang zijn er wel wat concrete vragen voor spullen. Op deze pagina plaatsen we de oproepen vanuit de opvangers. Kunt u helpen?


23 maart 2022

Bij Engelien en Bert Nitrauw worden vanaf vrijdag 3 Oekraïense vrouwen ondergebracht. Er is nog een compleet bed nodig. Liefst een comfortabel bed of seniorenbed voor een vrouw van 83.
Contact: Bert en Engelien Nitrauw, telefoon 06 41 56 99 77, nitrauw@outlook.com
Deze vraag is inmiddels vervuld. Dank!


23 maart 2022

Bij familie Alma en Durk de Boer verblijven inmiddels 6 Oekraïnse  vluchtelingen. Vader, moeder, 3 kinderen en hun oma.
De ouders geven aan graag te willen fietsen. We hebben een herenfiets kunnen regelen. Nu zijn we nog op zoek naar een damesfiets (liefst met een kinderzitje voor een peuter) en 2 jongensfietsen (leeftijd 8 en 10). Kan je de familie blij maken met een fiets, app dan naar Alma de Boer(06 24258555) 
Contact: Alma de Boer, 06 24258555, almadeboer70@gmail.com
Ook deze vraag kon heel snel ingevuld worden! Familie De Boer schrijft:
Binnen een dag kunnen wij binnenkort onze Oekraïnse gasten blij maken met fietsen! We zijn blij en dankbaar met een paar gulle gevers. Gisteren heeft het gezin kleding en wat speelgoed mogen uitzoeken bij Dorcas. Het gezin is zo dankbaar voor alles wat ze ontvangen aan zorg, ondersteuning in welke vorm dan ook en de liefde waarmee wij hen omringen zodat ze zich veilig mogen voelen in Hattem en op adem mogen komen van alles wat ze de laatste tijd hebben meegemaakt.
Wij zien uit naar zondag om met elkaar te danken voor alles wat er ontstaat en gebeurd. Zoveel mensen die hun harten openen en in beweging komen.
Maar ook om te bidden voor alle zorgen die er zijn. Familieleden (een dochter/zus met kleine kinderen) en vrienden van het gezin dat nog verblijft in het oorlogsgebied of dat ingezet in het leger.
Hartelijke groet, familie de Boer.


Heeft u zelf vragen? vluchtelingenhulp@deopenpoorthattem.nl en zie ook dit bericht

share