Herstart Buurtsoos De Open Poort

Herstart Buurtsoos De Open Poort

In het jeugdhonk van De Open Poort (Veldhoeve 1 in Hattem) wordt vanaf 2 september wekelijks weer een “Buurtsoos” georganiseerd. De start van deze buurtsoos vond plaats in januari 2020, maar al na enkele weken moesten de deuren gesloten worden vanwege Corona.  “Wij willen nu een vervolg geven aan die succesvolle start en willen ons prachtige gebouw graag open zetten voor de buurt. En dat begrip “buurt” mag gerust ruim genomen worden: wie zin heeft mag komen”, aldus de organisatie.

Het idee voor een buurtsoos bestaat al langere tijd. “Waarom stellen we ons gebouw ook tijdens de week niet open voor onze omgeving? Om elkaar te ontmoeten, om gelegenheid te geven voor een kopje koffie, een praatje en elkaars gezelligheid”. Iedere donderdag (vanaf 2 september 2021) van 10.00 tot 12.00 uur kan men terecht in het fraai aangeklede jeugdhonk van De Open Poort. En naast de gratis koffie, thee en koek is er veel ruimte om elkaar te ontmoeten, samen te darten, te sjoelen of van het poolbiljart gebruik te maken. Natuurlijk zijn de Corona-maatregelen van toepassing.

“We mikken eerst op de bewoners uit de omgeving van De Open Poort, maar we hebben dat niet strikt afgebakend”. De verwachting is dat vooral de wat oudere inwoners van Hattem zich aangetrokken zullen voelen. En men hoeft niet lid te zijn van De Open Poort. Iedereen is welkom”, aldus de organisatie.

share