HOOP UIT HATTEM Benefietdag – zaterdag 6 april – in en rond De Open Poort

HOOP UIT HATTEM Benefietdag - zaterdag 6 april - in en rond De Open Poort

De laatste dingen worden geregeld en wat zien wij uit naar komende zaterdag. Het lijkt heerlijk weer te worden en wij horen en zien al zoveel mooie dingen gebeuren. Het event is nu al geslaagd en dan moet het nog plaatsvinden!

 

Middagprogramma

Inleveren kleren en hygiëne producten onder het genot van ..
Komende zaterdag 6 april vanaf 10.30 uur kan er kleding worden ingeleverd voor Oekraïne. De koffie en thee staan klaar, samen met de vers gebakken oliebollen, de ambachtelijk gebakken speculaas, “Hattemer brok.” Beide gebakken door Casper Spannenberg (kleinzoon & opa). Er staat een trailer van CRR op het kerkplein waar je hygiëne producten kan inleveren. Daar kan je ook informatie vinden over het werk van CRR.

Auto’s wassen – op de foto – schminken – freestyle voetbalshow
Vanaf 10:00 uur staan de jongeren klaar om auto’s te wassen. En om 12:00 uur zijn de verkoopkraampjes ingericht, is een springkussen aanwezig, kunnen kinderen geschminkt worden, worden nagels in een mooi kleurtje gelakt en haren ingevlecht. En als iedereen er picobello uitziet, kunnen er portretfoto’s gemaakt worden van gezinsleden of het hele gezin. Er staan volle tafels met LEGO om heerlijk mee te bouwen. De FIFA ruimte is ingericht voor een heuse competitie. Wil je liever zelf voetballen dan kan dat in de grote pannakooi, die er ook is. En trouwens je kunt ook genieten van een voetbalshow van één van de beste freestylers in Nederland. Hij heet Hermen Voerknecht en hij is van 14:00 uur tot 15:30 uur aanwezig.

Foodtrucks met ..
Omdat er zoveel te beleven en te doen is, zorgen we natuurlijk ook voor voldoende eten en drinken. Zo zijn er meerdere foodtrucks of kraampjes met Barista koffie, frisdrank, patatje stoofvlees, broodje beenham en pizza.

Opbrengst voor Christian Refugee Relief (CRR)
Voor de kinderen die hun € 2 munt, plus het geld dat ze hebben ingezameld hebben, komen inleveren organiseren we een feestelijke middag met natuurlijk ook een verrassing! De opbrengst van alles wat er deze middag wordt gedaan, gegeten en verkocht,gaat naar CRR en hun werk te Griekenland. Er worden dan ook strippenkaarten verkocht en er kan naast contant ook betaald worden met QR-codes en er is ook een pinapparaat. Dit geldt ook voor het avondprogramma! PS | Mocht je nog een parasol met voet voor ons te leen hebben, dan horen we dat graag. (Klaas Bakker, 06 – 4660 7509)

 

Avondprogramma

Expositie
Vanaf 19.00 uur gaan de deuren van de Open Poort open. De koffie en thee staat klaar. Voorafgaand aan het avondprogramma kun je de verstilling zoeken door een indrukwekkende expositie in de verschillende kerkzalen.

Het andere geluid over en van vluchtelingen
Om 19.30 uur gaan de deuren van de kerkzaal open. Gedurende een twee uur durend programma wordt je meegenomen in verhalen van en over vluchtelingen. Experts en ervaringsdeskundigen nemen je mee in hun verhaal.

Schrijvers voor Gerechtigheid – De Droominee – Sera Noa
En de verhalen zullen worden omlijst worden door muziek van Schrijvers voor Gerechtigheid, Sera Noa en door kunstzinnige bijdragen van spoken word artiest De Droominee en kunstschilder Sem van der Vijver. Het zal een indringende avond worden, die ons hopelijk om stimuleert om zelf in beweging te komen!

Tijd voor ontmoeting – hapjes & drankjes – expositie
In de pauze kun je genieten van optredens van Sera Noa, koffie of thee met een stuk zelfgebakken taart. Ook is er gelegenheid om door te praten met de mensen van CRR door hen een bezoek te brengen bij hun stand. En ook kun je de expositie bezoeken. Na het tweede gedeelte van het avondprogramma gaat de afterparty van start met wederom een optreden van Sera Noa en kun je genieten van heerlijke culturele hapjes gemaakt door Ali, Zhana, Tarek en Kirithyka.

Kortom, wij hebben veel zin in! Zijn dankbaar voor alle kinderen, tieners, jongeren en mensen die hun schouders onder dit evenement zetten!

En natuurlijk zien we ook uit naar uw en jouw komst!

Website
Instagram
FaceBook

share