Hulp aan vluchtelingen op Lesbos – update 1

Hulp aan vluchtelingen op Lesbos - update 1

Op Lesbos is een groot aantal vluchtelingen uit het Midden Oosten en Afrika. Zij verblijven al maanden op Lesbos in vluchtelingenkamp Mavrovouni. Ze wachten totdat hun asielaanvraag is behandeld. Het wachten duurt lang en hun situatie is schrijnend.

Afgelopen woensdag vertrokken Durk en Alma de Boer en Luuc Teuben (sr) naar Lesbos om daar de komende 2 weken de handen uit de mouwen te steken.
Een update…

Donderdag 28 december

Vandaag onze eerste dag in het kamp gehad! Kerstavond sprak ik (Durk de Boer) over het thema puin/hoop en nu staan we er middenin! Echt indrukwekkend.

Meer dan 5000 mensen op een veel te kleine plek, in veel te kleine tenten en 1800 van hen zijn jonge kinderen! Soms 3 gezinnen op 15 vierkante meter. Kortom de omstandigheden zijn zorgelijk beperkend. Toch zijn de mensen vriendelijk en geduldig. Aan de andere zijn er ook echt opstootjes en proberen ze uit wanhoop meer eten etc.  te krijgen. Vandaag hebben wij voedsel en drinken uitgedeeld en een tour door het kamp gehad met training. Met de groep hebben we het goed!

Durk & Alma de Boer
Luuc Teuben (sr)

share