Jong, rijk en gelovig – stof tot nadenken

Jong, rijk en gelovig - stof tot nadenken

De preek van vanochtend eindigde met drie punten om over na te denken. Dit zijn ze nog een keer, om zelf te gebruiken of te bespreken in je miniwijk of bijbelstudiegroep:

  1. Hoe belangrijk is het volgen van Jezus in jouw leven? Het kan niet anders of het zal effect hebben op de rest van je leven: hoe je bidt, hoe je je geld besteedt, hoe je omgaat met de mensen in je netwerk, hoe je je tijd besteedt, welke dingen je wel of niet aanschaft, enzovoorts… Of ervaar je het dienen van God als iets extra’s, naast heel veel andere dingen?
  2. Zie het leven hier & nu als een investering voor de toekomst. Het voorbeeld van de rijke jongeman laat zien dat het wél uitmaakt hoe je je geld besteedt. Wat leeft er in je hart als er mensen een (financieel) beroep op je doen? Denk aan de arme weduwe (Lucas 21:1-2) en aan wat Paulus over aardse rijkdom schrijft aan Timoteüs (1 Tim. 6:18-19). Het eeuwige leven kun je niet verdienen, maar hoe draag jij concreet bij aan de komst van Gods Koninkrijk? Door je tijd, geld, relaties, enz.?
  3. Ontvang het eeuwige leven als een geschenk. Het eeuwige leven is (gelukkig) niet iets dat je kunt verdienen, maar je ontvangt het van God, als een geschenk. Hetzelfde geldt voor onze rijkdom (als we rijk zijn): dat is een geschenk van God. Maar met rijkdom ontvang je ook een opdracht: hoe gebruik jij de tijd en middelen die je van God hebt gekregen? Hoe deel je nu al van je tijd, geld en middelen om anderen te helpen en God te dienen?

Reacties zijn welkom! jasper.bosman@deopenpoorthattem.nl

 

share