Jongeren uit Hattem naar Oekraïne – Zomerreis 2019

Jongeren uit Hattem naar Oekraïne - Zomerreis 2019

Komende zomer gaan van 10 tot 20 augustus 16 jongeren uit verschillende kerken in Hattem een reis maken naar Oekraïne. Hier gaan zij aan de slag met mooie klusprojecten en kinderwerk. De voorbereidingen zijn al een tijdje in volle gang. Binnenkort vindt er een actiedag plaats bij IJsboerderij IJscowd om geld in te zamelen voor de projecten. De jongelui bekostigen zelf de reis.

Ook vanuit onze gemeente gaan een aantal jongeren mee, Ruben Teuben, Niels v/d Kolk, Dirk Evert Agterhuis en Jonathan Slagter. Volg hen en de rest van de groep op facebook: Oekraine 2019

“In Oekraine gaan we helpen bij verschillende projecten. We willen gaan helpen met schilderwerk bij een dagopvang voor gehandicapte kinderen in Mezovari, en meehelpen met het maken van stapelbedden, bankjes en stoelen bij arme gezinnen in Beregszasz. Ook zal er een project worden gedaan onder straatkinderen in Beregszasz. Verder zullen wij een bezoekje brengen aan ‘het Arendsnest” (https://www.oekraine-projecten.nl/projecten/arendsnest) en voedselpakketten uitdelen”.

29 Juni: Actiedag voor Oekraïne-Jongerenreis 2019
Eėn van de geld inzamelingsacties vindt plaats op zaterdag 29 juni bij IJsboerderij IJscowd. (van 10.00 tot 1500 uur) Om 10.00 uur gaat de welbekende autowasstraat open. U kunt gewoon langskomen, dan maken wij uw auto schoon en ondertussen kunt u genieten van een kopje koffie of langs de boekenmarkt gaan. Ook hebben we voor de kinderen allerlei leuke kinderactiviteiten zoals grabbelton en Oud Hollandse spelletjes, (de winnaar krijgt een leuke prijs!)

Vanaf 10.30 uur kunt u een leuke boerenfoto-shoot laten maken en er komt een tekenaar die kinderportretten maakt. Ook zorgen we voor een lekkere koek en zopie met lekkere hamburgers en vers gebakken boerenpannenkoeken. Vanaf 13.00 uur gaan we van start met het krachtmetingspel voor wie wil, met onder andere spijkerbroekhangen, autobandenrace, buikschuifbaan en nog meer, hierbij zijn leuke prijzen te winnen. Ook zijn er andere mooie prijzen te winnen die door onze sponsoren ter beschikking zijn gesteld. De opbrengst van deze actiedag is voor de klus- en kinderprojecten die we komende zomer willen gaan doen onder de Oekraïnse bevolking.

Oproep: voor de boekenmarkt zijn wij op zoek naar boeken die wij kunnen verkopen. Heeft u gelezen of ongelezen kinder-, jeugd-, of volwassenboeken receptenboeken of mooie tijdschriften die u voor het goede doel ter beschikking wilt stellen, dan mag u deze brengen bij Erik van der Ziel, Vechtstraat 6 (06-31691440).

Graag zien we u op 29 juni bij IJscowd.
Groeten, namens de 16 reizigers van de Oekraïne-Jongerenreis 2019

share