Kerkenraad naar Svaliava (update)

Kerkenraad naar Svaliava (update)

Een afvaardiging van de kerkenraden van De Open Poort en de Gasthuiskerk bezoekt de gemeente te Svaliava van 28 maart tot 2 april.

Donderdagochtend, 28 maart om 04.00 uur vertrok een delegatie van de kerkenraden van de Gasthuiskerk en De Open Poort, uitgezwaaid door een aantal gemeenteleden, richting Oekraine. Voor vertrek werd samen gebeden voor deze reis en dit bezoek. Jaarlijks vindt zo’n kerkenraads bezoek in het van wederzijdse bemoediging en ondersteuning.

De delegatie bestaat uit Jasper Bosman, Margreet de Jong en Robert Bprst (namens De Open Poort) en Hiels Beugelink en Sjoerd de Wit (namens de Gasthuiskerk.

Na een voorspoedige reis kwam de delegatie vrijdagmiddag rond 14.30 uur aan bij de kerk en het huis van ds. Murza. Een goede vrijdag dus, maar ook Goede Vrijdag. In de dienst van Goede Vrijdag heeft Jasper Bosman gepreekt voor de gemeente van Svaliava.


Bijzonder was de overhandiging van een doopvont, dat de reizigers mee genomen hadden (zie foto). Dit doopvont is afkomstig uit de kerk van Middelburg en wordt aan de gemeente van Svaliava aangeboden.

share