Kledingbeurs in de Open Poort op 12 en 13 april

Kledingbeurs in de Open Poort op 12 en 13 april

HATTEM – Op vrijdag 12 april van 19.00 – 21.00 uur en zaterdag 13 april 10.00 – 11.00 uur vindt opnieuw een kledingbeurs plaats in De Open Poort in Hattem. Op de beurs is naast kinderkleding en kleding voor volwassenen ook speelgoed te koop. Van de opbrengst gaat 30% naar een goed doel.

Hoop uit Hattem
Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor Hoop uit Hattem als doel van de opbrengst. Kleding die niet verkocht wordt en die de verkoper niet terug hoeft, wordt gedoneerd aan dit doel. Hoop uit Hattem is een project dat geld en kleding inzamelt voor Stichting Christian Refugee Relief, CRR. Deze organisatie biedt vlak voor de kust van Turkije, op Lesbos -wat voor veel vluchtelingen de kortste (zee)weg is naar Europa- hulp aan mensen op de vlucht.

Al vijf jaar groot succes
De kledingbeurs wordt al vanaf 2019 georganiseerd en is iedere keer een groot succes. ‘Iedereen uit Hattem en omstreken is welkom om langs te komen en te kopen voor het goede doel’, vertelt Eleny Koops, een van de vaste organisatoren. ‘Het is de bedoeling om mooie kleding te verkopen voor rommelmarktprijsjes. Zo houden we rekening met duurzaamheid en help je een ander. De één heeft de kledingkast weer netjes en de ander is blij met een ‘nieuwe’ outfit.’

Doneren of verkopen
Op woensdag 3 april van 15.00 – 16.00 uur en van 19.00 – 20.00 uur is de eerste inzamelingsdag. Dan mag kleding worden ingebracht als donatie. De organisatie van de Kledingbeurs prijst en verkoopt de kleding en de gehele opbrengst gaat naar Hoop uit Hattem. De tweede optie is verkopen. 70% van de opbrengst is voor de inbrenger en 30% voor het goede doel. Kleding die niet verkocht is kan na de beurs weer opgehaald worden. Uiteraard kan de inbrenger dan alsnog besluiten een deel te doneren.

Inschrijven
Wie als verkoper wil deelnemen aan deze kledingbeurs stuurt een mail naar kledingbeurshattem@hotmail.com. Je ontvangt dan extra informatie over het halen en brengen en het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier en meer informatie is ook te vinden op Instagram bij Kledingbeurs Hattem en op de Facebookpagina Kledingbeurs Hattem.

De kledingbeurs is een activiteit van Buurtkerk De Open Poort. Deze en andere activiteiten van de zijn te vinden op de agenda van Buurtkerk De Open Poort.

 

share