Klussen bij gezinshuis Joppe

Klussen bij gezinshuis Joppe

Wauw! Zeven kerels … Zeven uur

Donderdag 1 oktober kregen we de sleutel van wat “Gezinshuis Joppe” zal gaan worden. Met het oog op onze kinderen wilden we, de prachtig aangelegde tuin, grondig aanpakken.  De vorige eigenaars hadden een grote vijver van ongeveer 1,20 meter diep aangelegd met daaromheen grindpaden. De vijver lag midden in de tuin en nam ongeveer de helft van de tuin in beslag.

Maar ja … zo’n vijver is niet heel handig als je een gehandicapt jongetje van zes hebt rondlopen, die ervan houdt om met en in water te spelen.
Bovendien is het idee van grind ook niet heel handig, vooral niet als hij het in handen krijgt. Daarom wilden we de hele tuin dan maar grondig aanpakken.

Toen Remmelt, de dag van de sleutel overdracht, in de tuin aan de slag wilde en de eerst lading grind weg kruidde, zonk hem de moed hem wel een beetje diep in de schoenen. Wat een uitdaging zou dit worden.  Maar binnen de gemeente was een oproep gedaan voor vrijwilligers en daar hadden een aantal gemeenteleden zich aangemeld.  Donderdagavond bleek een zevental mannen klaar te staan om vrijdag en zaterdag te komen helpen in de tuin. Vrijdagochtend half negen stapten de eersten de tuin binnen en het werk begon.

Met dankbare verbazing mocht Remmelt meehelpen en zien hoe heel de tuin onder handen werd genomen. Een enorme stapel groen en een berg grind kwam op de oprit te liggen.  Eind van de middag werden beide stapels weggebracht.

Binnen zeven uur was heel de tuin veranderd … zeg maar kaalgeplukt. Nu kan worden begonnen aan het opnieuw inrichten van de voor en achtertuin zodat het een kindvriendelijke tuin wordt.

Alle vrijwilligers die dit voor elkaar gekregen hebben: hartelijk bedankt. Een blij en vooral ook een bijzonder dankbare Remmelt zit aan de keukentafel dit te schrijven.

 

share