Lezing: “Als je kind het niet kan geloven”

Lezing: “Als je kind het niet kan geloven”

Als je geloof in Jezus Christus je lief en dierbaar is, kan het pijn doen als je ziet dat je kind “andere wegen gaat”. Het kan al vroeg beginnen. Het gesprek over het geloof stokt, je kind heeft geen zin om mee te gaan naar de kerk en al evenmin om mee te doen in het jeugdwerk, de Alpha-groepen en het Leerhuis. Hoe moet je daar mee omgaan? Geen enkele ouder heeft hier een opleiding in gehad. Je kunt je soms zo machteloos voelen of boos of verdrietig.

In De Open Poort komt er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Iemand die veel heeft gepraat met ouders van wie een kind “andere wegen was gegaan”, is Margriet van der Kooi. Zij was jarenlang geestelijk verzorger in ziekenhuizen en andere verzorgingsinstellingen. Ze is nu als predikante verbonden aan de PKN Woerden.

Margriet van der Kooi heeft, samen met pedagoog Wim ter Horst, een boek over haar ervaringen geschreven (M. van der Kooi en W. ter Horst: “Als kinderen andere wegen gaan”, 2009.)

Lezing: Op woensdag 11 januari 2023 om 19:30 uur in De Open Poort komt Margriet van der Kooi vertellen over haar ervaringen.

Ieder die belangstelling heeft voor dit onderwerp, is van harte welkom. Op deze avond is er ook gelegenheid om – als je dat wilt – onderling ervaringen uit te wisselen en te delen. En als daar behoefte aan is wordt een vervolggesprek georganiseerd.

NB! Het is mogelijk om alvast een vraag voor te leggen aan Margriet van der Kooi. Dan kan ze daar op in gaan in haar lezing. Stuur je vraag naar info@harrylamberink.nl

 

Wil je meer informatie?

Harry Lamberink; info@harrylamberink.nl; 06-53403459 

share