Marieke de Boer op Lesbos – updates vanuit het vluchtelingenkamp

Marieke de Boer op Lesbos - updates vanuit het vluchtelingenkamp

Dag geliefde broers & zussen,

Graag richten wij ons tot jullie, juist nu we als gemeente stilstaan bij het verhaal van Jona. Voor ons gaat het verhaal vooral over Gods onvoorwaardelijke Liefde en Betrokkenheid op onze wereld & alle mensen die erop leven!

En het verhaal van Jona, roept bij ons deze twee vragen op.

  • Worden we nog geraakt door het onrecht in de wereld?
  • En willen we ambassadeurs van God zijn en mensen, elkaar wijzen op onze tekortkomingen, aanmoediging om te breken met het kwaad, ons om te keren tot God & uit Liefde in beweging te komen?

Indringende vragen! Wat doen ze met ons? Reageren we positief, maar weten we niet waar te beginnen, want wat zouden we kunnen doen? Of reageren we twijfelend, omdat we zelf geraakt zijn door de gebrokenheid in ons persoonlijk leven? Of slaan we liever deze vragen over en raakt het ons niet meer, want al het onrecht hoort blijkbaar bij ons leven!

In de komende periode mag ik twee keer voorgaan in De Open Poort. Op zondag 22 oktober staat Jona 4 centraal en dan zal het deels gaan over de bovenstaande vragen. En op zondag 12 november staat ons jaarthema ‘Uit Liefde in beweging centraal.’

Tijdens de dienst, van 12 november, zal onze dochter Marieke ook delen wat zij nu meemaakt op Lesbos, want daar doet zij vanuit de organisatie Christian Refugee Relief, voor ruim een half jaar vrijwilligerswerk in het vluchtelingenkamp.

Marieke schrijft over haar verblijf in het kamp in een nieuwsbrief. En graag delen we al met u en met jou de eerste twee nieuwsbrieven.

Nieuwsbrieven Marieke de Boer:

De eerste week in het kamp (PDF)
 
Werken in het social care team (PDF)

 

 

Onze vraag aan u & jou is om voor alle mensen op de vlucht te bidden, als ook voor al die mensen die uit Liefde in beweging zijn gekomen en zich inzetten voor onze medemens in nood.

Alvast dank!

Alma & Durk de Boer

share