Mission Day | Zondag 22 mei 2022

Mission Day | Zondag 22 mei 2022

Op zondag 22 mei D.V. wordt zowel in de Gasthuiskerk als in De Open Poort een bijzondere dienst gehouden. Daarin staat centraal onze opdracht (mission) om missionaire kerk te zijn. Kern van die opdracht is het delen van het goede nieuws, dat wij gered zijn, het goede nieuws over hoe Jezus Christus onze relatie met God heeft hersteld. Missionaire kerk gaat niet allereerst over wat wij doen, maar over wat voor ons gedaan is. Dat goede nieuws willen we delen met mensen die God op onze weg brengt, veraf en dichtbij.

Doel

Het doel van deze Mission Day is om ons bewust te worden van onze missionaire opdracht. Om ervaringen met elkaar te delen hoe je in jouw leven bezig bent met het delen van dit goede nieuws; het delen van geloof, hoop en liefde.

Binnen onze gemeenten vinden tal van missionaire activiteiten plaats die niet voor elk gemeentelid direct zichtbaar zijn. Op deze zondag willen we dat meer zichtbaar maken en laten zien hoe God in onze gemeenten mensen inschakelt om dat goede en hoopvolle nieuws te delen met anderen.

Liturgie en activiteiten

Op deze zondag zal de liturgie gericht zijn op wat dit betekent voor ons als gemeente; wat dit betekent voor u/jou persoonlijk. Na de diensten in de Gasthuiskerk en De Open Poort wordt er in en rond De Open Poort een “missionaire markt” georganiseerd. Hier kunt u kennismaken met verschillende missionaire organisaties en activiteiten. Hier kunt u ook uw persoonlijke ervaringen delen met elkaar: “wat zijn mijn ervaringen met het delen van geloof, hoop en liefde?”.

Tijdens deze mission markt is er koffie/thee/limonade en wat lekkers.

Vraagje

Het kan zijn, terwijl u/jij dit leest denkt “Ik heb nog een goed idee voor de invulling van deze Mission Day”. Aarzel dan niet en laat het ons weten. Samen hopen we er een mooie en stimulerende zondag van te maken onder Gods zegen. Ideeën kunt u mailen aan de secretaris van de Swalyava commissie, Peter van Daalen: pvandaalen@xs4all.nl

Wie worden erbij betrokken?

De Swalyava commissie is bezig om een overzicht te maken van alle groepen/commissies betrokken bij/op missionair werk binnen de GKV Hattem centrum, GKV Hattem Noord en NGK. Deze groepen/commissies worden uitgenodigd om zichzelf te presenteren en te promoten tijdens de mission markt. Het kan zijn, dat we groepen/commissies over het hoofd zien. Daarom voor alle zekerheid: mocht u vinden dat u thuishoort op deze mission markt, dan kunt u zich ook zelf aanmelden bij de secretaris.

Broeders en zusters op naar Mission Day: er is goed en hoopvol nieuws voor de wereld en dat willen we delen onder Gods zegen.

share