Motortoertocht DOP 2022

Motortoertocht DOP 2022

Motordag De Open Poort Hattem 10 september 2022.

Zaterdag 10 September was er weer de jaarlijkse motor-dag van De Open Poort. Met 31 motorrijders was het een mooie grote groep.
Er werd met 4 groepen gereden van ongeveer 8 tot 10 rijders. De leeftijd van de deelnemers was zeer uiteenlopend, van 11 jarigen die mee achterop gingen tot rijder van 80 Jaar oud.
Toen we om 9:00 van start gingen was het nog grijs in Hattem, maar in de loop van de morgen ging ook de zon weer schijnen.


De route ging door de weerribben naar Lemmer waar de eerste koffie stop was, vervolgens ging de route het via Koudum, Workum over de Hemdijk naar IJlst om vervolgens uit te komen in Akkrum, hier kon worden geluncht op een terras aan het water.

     

Naar de lunch ging het binnendoor met een wegomleiding naar Joure, onder het Tjeukemeer door naar Giethoorn, daar werd nog een ijsje gegeten om vervolgens met 2 samengestelde groepen weer richting Hattem te rijden.
De omgeving was verrassend mooi, en de route veelal niet bekend bij de meeste rijders, toch was het een erg mooie route over dijkjes, landerijen en langs de Friese-meren.

                 

Om 17:00 waren we weer terug in Hattem en werd de dag afgesloten met een BBQ in het Jeugdhonk.

Al met al een zeer geslaagde en mooie dag.

De plannen en ideeën zijn al in de maak voor volgend jaar september 2023!
Aanmelden/opgeven of leuke ideeën? motordop@hotmail.com

Tot dan!

 

share