Nacht van gebed in de Open Poort

Nacht van gebed in de Open Poort

Hoi! Graag breng ik je op de hoogte van de Nacht van Gebed dat van 31 mei op 1 juni plaatsvindt in de Open Poort. De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors; een organisatie dat zich inzet voor vervolgde christenen wereldwijd.

Tijdens de Nacht van Gebed zal er een gastspreker langskomen vanuit Open Doors, om te vertellen over het werk van Open Doors en hij zal zijn persoonlijke ervaring delen van het bezoeken van vervolgde christenen. Daarnaast zal er worden gebeden voor vervolgde christenen uit verscheidene landen. Elk gebedsmoment wordt ingeleid door een video over een vervolgde christen uit een land dat in de christenvervolging ranglijst van Open Doors staat. Het lijkt mij mooi om verschillende gebedsvormen te gebruiken, ook om zo samen te ontdekken op welke (creatieve) manieren wij tot God kunnen naderen.

 

De avond begint om 21:00 uur en elk heel uur (21:00, 22:00, 23:00, 00:00, 01:00 uur) start er een gebedsronde. De Nacht van Gebed is om 02:00 uur afgelopen. Echter, het is zeker mogelijk eerder naar huis te gaan of juist later aan te haken. Waarom doen we dit in de nacht? Het is vaak ’s nachts dat vervolgde christenen het moeilijk hebben. Ze maken zich zorgen om gevangengenomen familieleden of hun eigen veiligheid, of ze zijn verdrietig omdat ze verstoten zijn door familie of hun gemeenschap. Hoe bemoedigend als wij dan juist in onze nacht ervoor kiezen de tijd te nemen om voor onze vervolgde broers en zussen te bidden en dankbaar gebruik maken van onze vrijheid om bij elkaar te komen en ons geloof te belijden.

Ik hoop u en jou te zien!

Bij vragen, app naar 06-55748043

Deborah de Boer

share