Oekraïne Zending – dankbaar voor zendingswerk in 2020

Oekraïne Zending - dankbaar voor zendingswerk in 2020

Lockdowns, verminderde inkomsten, armoede, gezondheidszorgen… Net als in Nederland, kwamen kerken en hulpverleningsorganisaties in Oekraïne afgelopen jaar voor flinke uitdagingen te staan. Het werd een bewogen, maar geen verloren jaar. Het jaar 2020 bracht gelukkig meer!

Er waren ook: groeiende gemeenten, prachtige doopdiensten, diepgaande geloofsgesprekken, feestelijke belijdenisdiensten, samenkomsten in kleine groepjes, theologisch onderwijs op afstand, hulp aan verslaafden, kerkgebouwen in aanbouw…
Geen optimaal jaar in de zending! Toch kon er zoveel nog wél doorgaan in het zendingswerk in 2020, dankzij uw steun! Hartelijk dank daarvoor!

Op ons  informeel jaaroverzicht ziet u precies waar Oekraïne Zending werkt aan geloof delen wereldwijd én hoe we dat doen! Bekijk het filmpje van het jaaroverzicht en dank mee dat Gods werk doorgaat – wereldwijd en specifiek in dit deel van Oost-Europa:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=wJbgZmwAr6k[/embedyt]

De stichting Oekraïne Zending is het regionaal samenwerkingsverband (RSV) van Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) in de provincies Gelderland en Flevoland. Er wordt hulpverleend bij het kerkelijk opbouwwerk van de Oekraïens Evangelisch Gereformeerde Kerken (UERC) en bij het ondersteunen van hun missionaire werk. De deelnemende kerken geven geestelijke en financiële support aan totaal 7 kerken, 4 kerkplantingen, het seminarie te Kiev en diverse sociaal-maatschappelijke projecten in Oekraïne. De financiële bijdragen komen uit quota en collecten van de kerken en giften, donaties en legaten van particuliere kerkleden. 

Meer informatie over de zending op www.oekrainezending.nl.

 

share