PaasChallenge 2021

PaasChallenge 2021

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Op zondag eerste paasdag gaat een groep jongeren een PaasChallenge doen. De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in kleine groepjes (of meerdere personen mits uit één huishouden) mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier. Het spel duurt ongeveer één uur.

De organisatie, die dit in Hattem heeft uitgezet, is erg enthousiast en heeft besloten deze challenge aan de hele gemeente aan te bieden. De bedoeling is dat dit spel op maandag tweede paasdag wordt gespeeld, een dag nadat de jongeren deze challenge zijn aangegaan.

Lijkt het je leuk om mee te doen, download dan de instructies die je in dit bericht kunt vinden en geef je op.  I.v.m corona is het belangrijk een tijdslot te reserveren om te voorkomen dat er meerdere groepjes tegelijkertijd gaan starten. Een tijdslot reserveren kan via deze link.

Voor het spel heb je het volgende nodig.

• smartphone met een volle batterij (+ eventueel een powerbank) en een internet abonnement.
• op smartphone: QR Scanner app (bij een Iphone werkt dit via de camera)
• hamer
• 10 spijkers
• vork
• een pen of potlood

Tijdens het spel volg je QR codes en een routeblad. Dit routeblad hangt op de eerste locatie van het spel. Maak van dit routeblad een foto met je smartphone.

STARTPUNT: De eerste locatie is bij de hoofdingang van de Open Poort

Alvast heel veel spelplezier gewenst!

Download instructies PaasChallenge
share