SAVE THE DATE – “Hoop uit Hattem” – 6 April

SAVE THE DATE - "Hoop uit Hattem" - 6 April

 

Zaterdag 6 april  “Hoop uit Hattem”
Event voor hulp aan vluchtelingen op Lesbos in en om De Open Poort

Het Griekse eiland Lesbos, vlak voor de kust van Turkije, is voor veel vluchtelingen de kortste (zee)weg naar Europa. Op dit eiland ligt het vluchtelingenkamp Mavrovouni. Smokkelaars bieden  aan de Turkse kust voor veel geld een rubberbootje aan, waarmee ze de oversteek naar Lesbos kunnen wagen. Regelmatig verdrinken er mensen tijdens deze reis.

Als het ze lukt Lesbos te bereiken worden de mensen ondergebracht in het vluchtelingenkamp. De Griekse overheid levert hier bed, bad en brood. De kwaliteit ligt ver onder die van het beeld dat wij in Nederland hebben van AZC’s en zelfs van de opvang in Ter Apel. In het kamp verblijven circa zesduizend mensen in overvolle, kapotte tenten. Onder hen ongeveer tweeduizend kinderen.

Rond de jaarwisseling waren we (Durk & Alma de Boer en Luuc Teuben sr.) via de stichting Christian Refugee Relief (CRR) twee weken in het kamp aan het werk. CRR biedt de mensen in het kamp hulp door het verstrekken van kleding en hygiëneproducten en door het uitdelen van eten.  Het social care team biedt zorg en geeft de mensen aandacht en hoop in hun kwetsbare bestaan. 

Eenmaal thuis leek het ons goed het werk van CRR in Hattem breed onder de aandacht te brengen.

Daarom nodigen wij jou uit op 6 april voor het event “Hoop uit Hattem”
(middagprogramma: tussen 14.00-16.00 uur,  avondprogramma: inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur)

 

Binnenkort verschijnt er nog veel meer informatie, maar sla dit event alvast op in je agenda.

Met dit event willen we:

  • “het andere geluid” over vluchtelingen te laten horen;
  • CRR te ondersteunen door het inzamelen van geld en goederen;
  • jou te enthousiasmeren om in beweging te komen en wellicht op missie te gaan.

 

In de middag is er reuring op het plein van de Open Poort. Naast een inzameling  van kleding en luiers zijn er diverse activiteiten voor jong en oud, worden er oliebollen gebakken en staat de koffie voor je klaar. ’s Avonds zal een gespreksleider hulpverleners, vrijwilligers en (ex)vluchtelingen laten vertellen over hun ervaringen. Het geheel wordt omlijst met kunst en muziek. Zo is de band “Schrijvers voor gerechtigheid” al geboekt. Er is ruim tijd voor ontmoeting en verrassende hapjes en drankjes staan voor u klaar.

Onze tip: kom met lege maag en volle knip.

Voor meer informatie: 06-30178224 (Luuc Teuben) of 06-21585451 (Durk de Boer)

 

 

share