Schoenendoosactie 2021

Schoenendoosactie 2021

Hattem doet mee aan de Schoenendoosactie

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doet Hattem ook wij dit jaar weer mee aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau. Helpt u mee?

Tijdens de Schoenendoosactie versieren de kinderen en volwassenen van onze kerk een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen. Zo maken ze – vaak voor het eerst – kennis met het evangelie.

Hoop en toekomst

Vorig jaar zijn er ruim 500 schoenendozen verzameld in Hattem en zijn er meer dan 45.000 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo gegaan.
De jongens en meisjes in deze landen nemen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Kinderen in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Geloof in actie

Ook voor onze kinderen zelf is de Schoenendoosactie impactvol. Ze leren wat het is om tijd, bezit en liefde te delen met een kind ver weg. Soms geven ze iets van zichzelf weg wat van waarde is: dat kan een beetje pijn doen, maar het is ook bijzonder. De actie is een mooie manier om thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde in onze kerk bespreekbaar te maken. Kinderen ontdekken hoe je het geloof heel praktisch handen en voeten kunt geven.

Ook als volwassene kunt u uiteraard meedoen met de actie door een schoenendoos te vullen of het aanleveren van aanvul materiaal. Hierbij kunt u denken aan het breien/haken van mutsen of sjaals of het naaien van etuis etc.

Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van € 5,- per doos nodig. We willen vragen of u die kunt overmaken of in de envelop kunt stoppen die bij de folder zit.

Uw/jouw hulp is welkom

De actie in Hattem start op 17 oktober en duurt tot en met 5 november.

Schoenendozen kunnen ingeleverd worden in De Open Poort t/m woensdag 3 november (Dankdag)

Inlevermomenten Vrije Baptisten Gemeente Bethel (Hessenweg 84)

  • Vrijdag 22 oktober van 16:00-18:00
  • Woensdag 27 oktober 14:00- 16:00
  • Vrijdag 29 oktober 16:00-18:00
  • Woensdag 3 november 14:00-16:00
  • Vrijdag 5 november 16:00-18:00

Wilt u meer weten over de Schoenendoosactie?
Kijk op
www.schoenendoosactie.nl

Of volg ons op Facebook en Instagram onder Schoenendoosactiehattem

share