Stijgende kosten als gevolg van de energiecrisis; de diaconie denkt met u mee

Stijgende kosten als gevolg van de energiecrisis; de diaconie denkt met u mee

Beste zusters en broeders, naast alle andere onrust in de wereld hebben we op dit moment een energiecrisis die ons allemaal raakt. Ook gezinnen en bedrijven binnen onze gemeente. In maart dit jaar heeft Jasper Bosman een preek gehouden rondom het thema energie. De overdenking ging toen over verspilling, zorgen voor de schepping en onze rol daarin in de wereld. In de loop van 2022 is er veel gebeurd rondom dit onderwerp.

Door de oorlog in Oekraïne zijn de kosten voor levensonderhoud en de energieprijzen in recordtempo verder gestegen. De diaconie staat klaar voor gemeenteleden die hard geraakt worden door deze toenemende kosten. Wij willen meedenken over energiebesparende maatregelen en helpen bij de realisatie van ‘kleine’ oplossingen. Wij kunnen daarin een meedenkende en doorverwijzende functie vervullen. Daarnaast kunnen wij natuurlijk kunnen wij financieel ondersteunen. Mocht u ondersteuning nodig hebben, schroom niet en neem contact op met uw wijkdiaken. Uiteraard wordt dit, zoals gebruikelijk en zoals u mag verwachten, in alle vertrouwelijkheid behandeld. Ook als u financieel geen of weinig hinder ondervindt van de stijgende prijzen, willen wij u oproepen na te denken wat uw aandeel kan zijn in het besparen van energie.
Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het uitnodigen van een gemeentelid om gezamenlijk te eten of een gezellige avond te hebben.
  • Het helpen van een gemeentelid die niet zelf de middelen heeft haar of zijn huis te verduurzamen. Bijvoorbeeld: het plakken van radiatorfolie of het vervangen van gloeilampen voor LED-lampen.
  • Toch te investeren in duurzame energieopwekking en/of energiebesparende maatregelen.

Wat uw situatie ook is, er is voor ons allemaal een taak weggelegd in hoe wij omgaan met het geschenk van de schepping en hoe wij dat geschenk delen met onze medemensen, de dieren en de natuur, met de generaties na ons.
Niet omdat wij zo nodig de aarde moeten redden, maar uit liefde en dankbaarheid voor God die ons het leven geeft.

De Diaconie

share