Stuur een kerstgroet naar Svaljava

Stuur een kerstgroet naar Svaljava

Zullen we met kerst onze broeders en zusters in Svaliava niet vergeten?

Voor het eerst wordt dit jaar kerst in Oekraine gevierd op 25 en 26 december. Dat is bijzonder, omdat het daarvoor altijd gevierd werd volgens de Ooster orthodoxe traditie op 6 en 7 januari. Maar het is ook bijzonder: kerst in oorlogstijd. Juist als we de geboorte van onze Verlosser vieren, die ook Vredesvorst is, hebben onze broeders en zusters te maken met oorlogsgeweld. Zij zien misschien nog wel meer dan wij uit naar de komst van deze Vredesvorst.

Zullen we onze broeders en zusters in Svaliava bemoedigen en samen met hen uitkijken naar een hoopvol kerstfeest, naar een eeuwige toekomst van vrede als Christus weerkomt.

Doet u mee? Dat kan door een bemoedigende email te sturen naar uerc1234@gmail.com

U kunt dat gewoon in het Nederlands of Engels doen. U kunt ook de onderstaande Oekrainse tekst kopieren en in uw email plakken.

дорогі брати і сестри,

Реформатські церкви Хаттема вітають всіх вас благословенного Різдва. Народження нашого Спасителя принесло світло в темряву. Ми молимося, щоб Він приніс мир і справедливість у країну, яка перебуває у стані війни. Теплі вітання від Хаттема і благословенного Нового року

Deze tekst betekent:

Geliefde broeders en zusters,

De Gereformeerde Kerk Hattem wenst u allen een gezegend Kerstfeest. De geboorte van onze Verlosser bracht licht in de duisternis. Wij bidden dat Hij vrede en gerechtigheid zal brengen in een land dat in oorlog is. Hartelijke groeten uit Hattem en een gezegend nieuwjaar.

share