Svaliava Oekraine Zondag | 10 maart

Svaliava Oekraine Zondag | 10 maart

Sinds 2018 hebben we als gemeente van De Open Poort samen met de Gasthuiskerk een geestelijk en duurzaam partnership met de Oekrains Evangelisch Gereformeerde Kerk van Svaliava. De basis voor dit partnership is Rom. 1:11-12. Daar gaat het om wederkerigheid en gelijkwaardigheid met erkenning van ongelijkheid op basis van hetzelfde geloof. De Svaliava Oekraine Zondag op 10 maart D.V. staat in het teken van dit partnership.

Wat valt er te horen, te zien en te beleven? In de dienst is zal ds. Murza (digitaal) met en voor ons bidden. Wordt een getuigenis gegeven door een zuster van de gemeente van Svaliava.
Verder:

  • wordt het onze Vader gebeden door een Oekrainse broeder
  • Bijbellezing in Oekrains
  • Oekrainse muziek en lied met bandura door Nataliia en dochter
  • zullen we zelf een bekend lied in het Oekrains zingen

Na de dienst is er naast het genieten van koffie/thee van alles te zien en te beleven.

  1. Gebed voor Oekraine in de vorm van gebedskring samen met Oekrainers
  2. Indrukwekkende expositie: gezicht geven aan Oekrainers. Deze expositie is het resultaat van de jongerenreis eind december 2023 en wordt verzorgd door Jens de Boer
  3. Informatie over jongerenreis “Samen grenzen verleggen” Deze reis vindt plaats van 15 t/m 27 augustus. Heb je belangstelling? Bezoek dan deze “kraam”. Casper Spannenberg kan je daar alle informatiegeven. Zie ook dit bericht.
  4. Actie inzameling Slava i Volya voor gewonde soldaten. Voor vragen kun je terecht bij de “kraam” van stichting Slava i Volya. Katya kan je daar informatie geven over het doel van de actie.Zie ook dit bericht, met informatie over deze inzameling.
  5. Kraam Svaliava Commissie: heb je vragen over de activiteiten van de Svaliava commissie? Kom dan naar deze “kraam”. Informatie over het het gaat met ds. Murza en zijn gemeente, de Kerkenraadsreis van 28 maart t/m 2 april, over samenwerking met de stichting Oekraine Projecten Hattem, over een reis voor gemeenteleden in september 2024.

We rekenen op uw bezoek en belangstelling. Er is door veel mensen veel werk verzet om deze Svaliava Oekraine zondag te laten slagen.

We zien u graag op deze speciale zondag!

share