Voorbede voor de gemeente te Svaljava

Voorbede voor de gemeente te Svaljava

In de afgelopen week had onze commissie Zending & Hulpverlening contact met Ds. Slavik Murza van onze zusterkerk in Svaljava, Oekraïne.

De corona-situatie is chaotisch: slechts 20% van de regio is gevaccineerd; men vertrouwt het vaccin trouwens niet, besmettingscijfers onbekend.

Scholen zijn twee weken gesloten, de prijzen stijgen, mede door de sterk gestegen gasprijs (van 50,- per maand naar € 250,-). Onze broeders en zusters kunnen dat bedrag niet opbrengen. Om de zondagse eredienst te kunnen laten doorgaan, wordt gebruikt gemaakt van een heater.  De ruimten voor de zondagschool kunnen niet worden verwarmd. Dat betekent, dat deze activiteit voorlopig niet kan doorgaan.

In de korte video hieronder bedankt Ds.  Murza allereerst voor onze gebeden en voor de geestelijke band die we samen hebben.
Hij spreekt van een moeilijke, onzekere situatie.  Hij kan nu weinig ondernemen. Hij hoopt dat met name het belangrijke Zondagsschoolwerk en andere evangelisatie-activiteiten kunnen doorgaan. Hij vraagt dus om onze steun en gebed, hier in de kerk en thuis.

Onze commissie Zending & Hulpverlening gaat samen met hem/hen bezien hoe we  hen zowel geestelijk als materieel het beste kunnen steunen. Bidt U mee?

share