Vragen om te bespreken thuis bij de Verbeelding ‘Uit liefde in beweging’

Vragen om te bespreken thuis bij de Verbeelding 'Uit liefde in beweging'

Vanmiddag willen we als gemeente met jong en oud een start maken met ons nieuwe jaarthema ‘Uit liefde in beweging’. Vanaf 16:30u gaan we samen een uur aan de slag met dat thema en aansluitend is er een gezamenlijke maaltijd. 

De Bestuursraad roept jullie op om zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Het is de bedoeling dat iedereen zelf eten en bestek meeneemt en dat we het meegebrachte eten samen delen. Dan is er genoeg voor iedereen.  ​Er is vanmiddag een een springkussen / springkasteel voor de jonge kinderen!

 
Eet vanavond met het placemat dat je hebt gekregen onder je bord en voer de volgende opdrachten en vragen daarbij uit.  Het levert vast mooie gesprekken op! Berg de placemat goed op, we gaan hem nog een aantal keren gebruiken dit jaar.

Vragen om te bespreken thuis bij de Verbeelding ‘Uit liefde in beweging’:

  • Pak een bakje en vul dit met water. Roer erin met een lepel of vork of pak nog een bakje en giet het over. Kijk goed naar het bewegende water. Wat zie je?
  • Lees nu Ezechiël 47:1-12 en probeer in één zin de tekst samen te vatten.
  • Doe je ogen dicht en beeld je in dat je in de zee zwemt. De golven zorgen ervoor dat je op en neer gaat. Hoe voelt dat? Vind je het een fijn gevoel, waarom wel/niet?
  • Pak de Verbeelding erbij en benoem waar iets gebeurt (beweging is). Wat vind je daarvan?
  • Bedenk samen een dank- en bidpunt en leg deze voor in gebed en sluit af met onderstaand punt:
  • Raak met je vingers het water in het bakje aan of giet het over je hand heen. Zeg dan de volgende woorden: Dank u voor het water van de doop Here God, wilt u blijven stromen door mij heen? Amen.

 

share