Wandelen met God – methodiek van De Ladder

Wandelen met God - methodiek van De Ladder

Dag geliefde broers & zussen,

Aan het begin van een nieuw jaar mogen we elkaar een gezegend nieuwjaar toewensen. Hoe wordt een jaar gezegend & welke bijdrage kunnen we daar zelf aanleveren?  Door te wandelen met God! Dat mogen we leren van Noach & Timotheüs! De vraag is wel hoe maken we het concreet in ons volle dagelijkse leven?

De methodiek van De Ladder is heel eenvoudig en werkbaar.

Tijdens de dienst op 8 januari mochten we samen nadenken over hoe we het wandelen met God concreet kunnen maken door een leerdoel te formuleren – concreet gedrag te bedenken dat we kunnen gaan oefenen – support in te zetten om het gedrag ook echt mogelijk te maken.

Bijgevoegd zijn de slides met de uitgewerkte ladder.

Wandelen met God - Powerpoint slides

 

En als je dan meer tijd vindt, neemt om uit de bijbel te lezen. Hoe lees je dan in de bijbel?  En waar begin je? Een zeer helpende manier is de Welkom-methode. De naam van de methode geeft aan dat we altijd, op elk moment van de dag of nacht welkom zijn bij God.

Elke letter staat voor een bepaalde handeling en kan ons echt helpen om ons te richten op God & Zijn woord. Bijgevoegd is ook deze methode te vinden. Ik hoop van harte dat dit bericht en de slides u, jou & mij helpen om dichter bij God te leven en met Hem te wandelen in ons dagelijks leven!

En als het ons niet lukt, kunnen we vertrouwen op Gods trouw & liefde, die zichtbaar wordt in de regenboog en vooral in Jezus!

Groet & een gezegend nieuwjaar,

Durk de Boer

 

Leeland & Vanessa Hill – Ark

 

Wandelen met God want Hij geeft hoop! Regenboog in Kiev.

 

Fundament

share