Warme kamers

Warme kamers

De Open Poort zet een aantal malen per week zijn deuren open voor wie behoefte heeft aan een “Warme Kamer”. Daarmee wil de Hattemse kerk mensen helpen die thuis de kachel uit moeten zetten om rond te komen. Voor het initiatief wordt samenwerking gezocht met de andere Hattemse kerken.

Warme kamers
“Warme Kamers” is een initiatief van het Leger des Heils om Nederlanders de gelegenheid te bieden overdag buiten hun eigen huis in een “warme kamer” te verblijven. Door stijgende energieprijzen zien mensen zich genoodzaakt de verwarming en lampen thuis uit te laten en in de kou in hun eigen huis te leven. Het Leger des Heils wil deze mensen niet in de kou laten zitten en biedt hen een warm onderkomen aan. Om te studeren, een kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen of gewoon een boek te lezen. Onder de naam “Warme Kamers” wil men aan iedereen in de buurt een warme, uitnodigende plek bieden.

De Open Poort
Als “buurtkerk” heeft de gemeente van De Open Poort zich gemeld bij het Leger des Heils: ook het gebouw van De Open Poort zal als “warme Kamer” fungeren. Iedere dinsdag en vrijdag zijn Hattemers tussen 9.30 en 14.00 uur welkom om in een warme en verlichte omgeving de dag door te brengen. “We zijn snel tot dit besluit gekomen en denken nog na over de juiste invulling. Maar zaken als spelletjes, gratis koffie/thee en warme soep zullen er zeker zijn”, aldus de organisatie. “We moeten nog gaan ontdekken hoeveel behoefte er is aan deze voorziening”.

Energieplafond
De “Warme Kamer” gaat op vrijdag 11 november van start. Gasten zijn dan van harte welkom, ook als men geen lid is van De Open Poort. “We overleggen nog met de andere kerken in Hattem in hoeverre we elkaar hierin kunnen ondersteunen en samenwerken. De eerste contacten zijn erg positief”, aldus de werkgroep van De Open Poort. Dit project draait in eerste instantie tot 31 januari 2023. Dan is er meer zicht op de gevolgen van het instellen van het “energieplafond” door de overheid en de gevolgen voor de individuele huishoudens.

Adres
Het adres van De Open Poort is: Veldhoeve 1 in Hattem. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: 06-46763621

share