workshop ‘Kind en gezonde voeding’

workshop 'Kind en gezonde voeding'

Hoe kun je je kinderen voeden in plaats van vullen? Voor veel ouders en verzorgers een dagelijkse vraag. Moeders, vaders, opa’s en oma’s die op zoek zijn naar een antwoord zijn welkom bij de workshop Kind en gezonde voeding op woensdag 17 januari. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Open Poort.

Weer samen genieten

‘Ik ben er trots op dat ik een ouderpaar kon helpen om weer te genieten van de gezinsmaaltijd die daarvoor altijd een bron van conflicten was.’ Judith Bosscher is al heel wat jaren gewichtsconsulent en voedingscoach. Ze vertelt enthousiast over haar ervaringen in die laatste rol. Daarin heeft ze veel gezinnen geholpen om kinderen gezonder te laten eten.

Judith Bosscher laat kinderen weer eten met plezier

Vullen of voeden?

’Voeden of vullen is soms een groot dilemma. Het speelt niet alleen bij de maaltijd, maar ook bij het vullen van de broodtrommel die meegaat naar school of bij het maken van een traktatie voor de klas bij een verjaardag. Veel ouders weten dat bewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Maar het valt niet altijd mee om kinderen verantwoord voedsel voor te zetten en te laten eten. Zo kan de maaltijd soms ontaarden in een strijd. Tijdens mijn workshop leer ik ouders om samen met hun kinderen ontspannen te genieten van gezond eten.

Kinderen de regie

‘Als kinderen zelf voor een deel de regie krijgen over wat ze wel en niet eten, is de kans groot dat ze makkelijke eters worden. In mijn verhaal vertel ik hoe je kinderen verantwoord de touwtjes in handen geeft. Natuurlijk mag er daarbij af en toe ook gesnoept en gesnackt worden.’

Gesprek en ontmoeting

Over het verloop van de avond wil voedingscoach Judith nog kwijt: ’Verwacht geen monoloog van mijn kant. Het is ook de bedoeling dat de deelnemers met elkaar in gesprek gaan over dit thema. Ik hoop dat het ook bijdraagt aan het beter leren kennen van elkaar in de buurt.’

Aanmelden voor de workshop

Wie deel wil nemen aan de workshop kan zich aanmelden via buurtkerk@deopenpoorthattem.nl. Op woensdag 17 januari zijn de deelnemers aan Kind en gezonde voeding vanaf 19.45 uur welkom voor koffie of thee. Om 20.00 uur begint de workshop.
De Open Poort zet regelmatig de deuren open voor activiteiten waar ieder welkom is. Voor deze en andere evenementen in en voor de buurt, zie de agenda van Buurtkerk De Open Poort.

 
share