Het laatste nieuws

Hieronder een overzicht van het laatste nieuws binnen en buiten de Buurtkerk.
Lees meer

Vrouwenavond en minicursus bloemschikken

Op vrijdag 15 maart opent Buurtkerk De Open Poort haar deuren voor alle dames uit

Lees meer

Buurtsoos De Open Poort vaker ‘s avonds open

Op woensdagavond 28 februari en 27 maart gaat de Buurtsoos van De Open Poort opnieuw ook ‘s avonds open. Deze avondopenstellingen zijn een aanvulling op die van de donderdagochtend. Op deze manier biedt De Open Poort ook gezelligheid aan hen die overdag andere bezigheden hebben.

Lees meer

‘De dokter en de dominee’ – Gesprek over lijden, verlies en zingeving

De Hattemse oud-huisarts Roel Rischen en plaatsgenoot dominee Almatine Leene gaan op donderdag 21 maart met elkaar en publiek in gesprek over een onderwerp dat henzelf en anderen raakt. Ze nodigen iedereen uit voor wie lijden, verlies en de zin ervan vragen oproept. De dokter en de dominee begint om 20.00 uur in De Open Poort aan de Veldhoeve in Hattem en de toegang is gratis.

Lees meer

Speelgoedbeurs in de Open Poort Hattem op vrijdag 24 november

Op vrijdag 24 november van 19.00 – 20.00 uur wordt er in de Open Poort een speelgoedbeurs georganiseerd met een ruim assortiment aan speelgoed: van bordspellen tot puzzels, van poppen tot auto’s. Ook merken zoals V-Tech, Lego, Duplo en Playmobil zijn er vaak te vinden. En ook babyspeelgoed wordt aangeboden. En of je nu komt om speelgoed te kopen of verkopen, iedereen is welkom! 

Lees meer

Buurtsoos met imker Jan Mulder

De Buurtsoos in De Open Poort is een niet meer weg te denken fenomeen: wekelijks komen op donderdagmorgen zo’n 25 senioren bij elkaar voor “ontmoeting”. Van 10.00 tot 12.00 uur kan men onder het genot van koffie, thee en iets lekkers met elkaar in gesprek. De toegang is vrij en de versnaperingen gratis. Nieuwe belangstellenden zijn van harte welkom. Men hoeft natuurlijk geen lid te zijn van De Open Poort, iedereen is welkom.

Lees meer

Spreekuur Stichting Welzijn Hattem (SWH)

SWH wil dichter naar de mensen toe komen. Zij heeft een kantoor in de Marke. Dit bevindt zich precies aan de andere kant van Hattem. Door spreekuren te houden in De Open Poort wordt de bereikbaarheid van SWH dus beter. Dit komt vooral mensen ten goede die minder mobiel zijn. Daarnaast heeft SWH ook de ambitie om meer samen te werken met instellingen uit de Stad, in dit geval met De Open Poort.

Lees meer

Kledingbeurs

Op vrijdag 20 oktober van 19.30 – 21.00 uur en op zaterdag 21 oktober van 10.00 – 11.00 uur is er in de Open Poort weer een kledingbeurs. Hier is iedereen welkom en iedereen mag meedoen! Op de kledingbeurs wordt volwassenkleding, kinderkleding en speelgoed verkocht. Van het opgebrachte geld is 70% voor de verkoper, en 30% voor een goed doel. Elk seizoen verdelen we het over twee goede doelen; een landelijk doel en een plaatselijk doel. Dit keer: Stichting ZOA en Stichting Leergeld

Lees meer

Buurtsoos

Iedere donderdagmorgen (10.00-12.00 uur) organiseren wij een Buurtsoos waarbij er gelegenheid is om elkaar te ontmoeten in het prachtige Jeugdhonk van ons kerkgebouw.

Lees meer

World cleanup day

Buurtkerk De Open Poort in Hattem organiseert op zaterdag 17 september een zwerfvuil opruimactie. De actie wordt