Hoop uit Hattem brengt veertigduizend euro op

Het evenement Hoop uit Hattem, dat zaterdag 6 april plaatsvond rond De Open Poort heeft zo’n veertigduizend euro opgebracht. Van dit bedrag was ongeveer 3500 euro afkomstig van kinderen die in de weken daarvoor met een microkrediet van twee euro aan de slag waren geweest. Daniël van der Leer, directeur van de Stichting Christian Refugee Relief (CRR), toonde zich ontroerd bij het aanhoren van de uitkomst.


De opbrengst van het evenement werd tegen het einde van het avondprogramma bekend gemaakt door organisator Durk de Boer: ‘We dachten eerst zo’n tienduizend euro te kunnen verzamelen. Later heb ik dat na gebed bij durven stellen naar het drievoudige. En moet je nu eens kijken!’
Van der Leer: ‘Dit raakt, dit is ontroerend, dit vraagt om veel meer dan een dankjewel…. Vanavond heeft Hoop uit Hattem ons vleugels gegeven. Met dit bedrag kunnen we verder gaan met het uitdelen van luiers, kunnen we kleding en voedsel distribueren.’
Rond de jaarwisseling (23/24)  waren Durk & Alma de Boer en Luuc Teuben via stichting Christian Refugee Relief (CRR) twee weken in het kamp aan het werk. CRR biedt de mensen, in het vluchtelingenkamp op Lesbos, hulp door het verstrekken van kleding en hygiëneproducten en door het uitdelen van eten.  Het social care team biedt zorg en geeft de mensen aandacht en hoop in hun kwetsbare bestaan.  Eenmaal thuis leek het Durk, Alma en Luuc goed het werk van CRR in Hattem breed onder de aandacht te brengen.

 

Daarom nodigen wij jou uit op 6 april voor het event

“Hoop uit Hattem”Hulp aan vluchtelingen op Lesbos

Het Griekse eiland Lesbos, vlak voor de kust van Turkije, is voor veel vluchtelingen de kortste (zee)weg naar Europa. Op dit eiland ligt het vluchtelingenkamp Mavrovouni. Smokkelaars bieden  aan de Turkse kust voor veel geld een rubberbootje aan, waarmee ze de oversteek naar Lesbos kunnen wagen. Regelmatig verdrinken er mensen tijdens deze reis.

Als het ze lukt Lesbos te bereiken worden de mensen ondergebracht in het vluchtelingenkamp. De Griekse overheid levert hier bed, bad en brood. De kwaliteit ligt ver onder die van het beeld dat wij in Nederland hebben van AZC’s en zelfs van de opvang in Ter Apel. In het kamp verblijven circa zesduizend mensen in overvolle, kapotte tenten. Onder hen ongeveer tweeduizend kinderen.


Streefbedrag

Streefbedrag: 15.000 euro 60%

Help je mee het streefbedrag te halen?  Scan de QR code en maak je gift over (via tikkie).  Alvast heel hartelijk dank!


Waarom dit event?

Met dit event willen wij:

– “Het andere geluid” over vluchtelingen laten horen;

– CRR ondersteunen door het inzamelen van geld en goederen;

– Jou enthousiasmeren om in beweging te komen en wellicht op missie te gaan.Een groot event in en rondom de Open Poort


Middagprogramma (12.00-16.00 uur)

‘Kom met een lege maag en met een gevulde knip!’  Een springkussen, kraampjes met eten en drinken, voetbal-entertainment, goederen inzamelpunt, een lego-werkplaats en een heuse carwash…het is nog maar een greep uit de activiteiten in de middag. Ook kunnen bezoekers op een interactieve manier ervaren hoe het is om te moeten vluchten, d.m.v. een Virtual Reality ervaring.

 


Avondprogramma (19.30-22.00 uur)

 

Op het podium zal Jesse van Melle mensen laten vertellen over hun ervaringen als hulpverlener of als vluchteling. Deze gesprekken worden omlijst met live kunst van De Droominee en kunstschilder Sem van der Vijver. Muziek is er van de band Schrijvers voor gerechtigheid en zangeres Sera Noa. Natuurlijk verzamelen we ook goederen en geld en is er eten en drinken te koop voor het goede doel. In de pauze is er, naast muziek en lekkere hapjes, een expositie te bewonderen en te ervaren.

 


Microkrediet

Denk je dat het jou lukt om het startbedrag van 2 euro te vermeerderen? Meld je dan aan bij Sandra Verwoert of Mirjam Bus. Klik op de flyer voor meer informatie


Help je mee?

Wil jij je steentje bijdragen tijdens dit event? Dat kan! Open een marktkraampje of ga taarten bakken.

Klik op de flyer of de PDF-bestanden voor meer informatie. 
Autowasstraat

Laat je auto wassen terwijl je zelf van heerlijk eten van de verschillende foodtrucks en kraampjes kan genieten! Je kunt altijd aan komen rijden met je auto, maar wil je alvast een tijdslot boeken, zodat je niet hoeft te wachten? Schrijf je dan in middels de volgende link:  Auto wassen

 


Inzameling van hygiëneproducten

Op 6 April willen wij heel graag producten inzamelen die CRR hard nodig heeft. Helpt U mee?

De ⁠Albert Heijn Hattem zet van dinsdag 2 t/m zaterdag 6 april luiers en hygiëne producten groot in het gangpad zodat deze makkelijk te vinden zijn. DA drogist Hattem verzorgd in diezelfde week een speciale hoek met aanbiedingen met de volgende producten:

•⁠ ⁠⁠billendoekjes
•⁠ ⁠⁠shampoo
•⁠ luiers
•⁠ ⁠⁠tandpasta
•⁠ ⁠⁠tandenborstels
•⁠ ⁠⁠zeep (blokken)
•⁠ ⁠⁠maandverband


Inzameling van kleding

Naast de inzameling van hygiene producten is ook kleding deze dag van harte welkom!
Stichting Oekraïne Projecten (o.a uit Hattem) zal deze dag ook aanwezig zijn om kleding te ontvangen, te sorteren en in te pakken.  Kleding kan al gebracht worden vanaf 10.30 uur!


Annika Leppink komt op zaterdagmiddag 6 april van 12.00-16.00 mooie portretten van u/jou maken voor het goede doel. Dit kan alleen of samen met je vriend/vriendin. Een mooie gezinsfoto is natuurlijk ook mogelijk. De kosten zijn €7,50 voor 1 of 2 personen en €10 – voor een gezinsfoto. Voor dit geld krijg je een digitale bestand om zelf af te drukken.


Over stichting CRR

Stichting CRR heeft ten doel: vluchtelingen waar ook ter wereld een helpende hand te bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken zodat zij zo humaan mogelijk kunnen leven.

CRR biedt noodhulp aan de Griekse eilanden, Oekraïne, Syrië en Turkije

Livestream