Jeugdwerk met LEV

In de Open Poort


“Leer een kind van jongs af aan de juiste weg, en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is” Spreuken 22: 6

Team Young heeft in samenwerking met de jeugdleiders  gekozen om vanaf 2022 te gaan werken met LEV. De methode gaat uit van bijeenkomsten waarin de inhoud van geloofsonderwijs als de relationele kant van werken met jongeren wordt samengebracht.

Het doel van jeugdwerk met LEV is dat jongeren Jezus (beter) leren kennen en samen met anderen gaan ontdekken hoe je Hem beter kunt volgen, eren en dienen.

Jeugdwerk met LEV – Zorg voor Jongeren


De verschillende leeftijdsgroepen splitsen we in leeftijdsgroepen van groep 8  – 17 jaar.  De groepen hebben een programma en leiding die op hun leeftijd is afgestemd.

De kernavonden beginnen plenair om 18.30 in de Open Poort.

Jaarrooster

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.


LEV is het Hebreeuwse woord voor hart; relatie is het hart van jeugdwerk met LEV. De activiteiten zijn erop gericht drie relaties te ontwikkelen en te verstevigen.

  • Relatie met God
  • Relatie met elkaar
  • Relatie met de schepping

 

Praktisch: Hoe ziet jeugdwerk met LEV eruit?

Er zijn drie soorten avonden

Kernavonden
met een inleiding en verwerking in kleine groepjes

Diamis avonden: Tijdens deze avonden zoomen we in op recht en gerechtigheid en tijdens een deel van deze avonden steken de jongeren de handen uit de mouwen.

Fun-avonden staan in het teken van samen iets gezelligs doen.

 

Agenda Jeugdwerk